vineri, 1 ianuarie 2016

2016 te rog ....si la multi ani

"Draga 2016,

Da-ne rasarituri lungi pe plaja si indragosteli ca la 14 ani, chiar daca avem 25, 38, 47 sau 73 de ani. Lasa-ne sa fim stangaci si sa ne bbbabba... babalaim, ca nimic nu ne face sa ne simtitim mai in viata.
Da-ne dimineti de sambata fara sa ne verificam telefoanele, facebook-urile si prietenii: “Esti in viata?”. Da-ne dimineti de sambata cu ploaie, zapada, canicula, cu blocaje in trafic, cu OZN-uri amenintatoare pe cer, dar nu ne mai pune sa ne verificam oamenii daca sunt in viata.

Da-ne parinti care rad si care pleaca in vacante, fara sa faca economii absurde pentru noi. Da-le lor sanatate, caci batranetea e grea si urata. Da-le pensii de care sa se bucure bunciii nostri, da-le compensate. Da-le regina noptilor la geamul casei si pepeni rosii mancati pe patura, in fundul curtii, cu nepoti, copii, verisori, caini, pisici si gaste care fac galagie. Da-ne o familie si noi promitem c-aducem carute de pepeni rosii s-avem grija de ei.

Da-ne rabdare sa numaram incet pana la 10 inainte sa jignim, sa injuram in trafic, sa barfim si sa ii ranim pe ceilalti. Ca o sa facem si asta, e in natura noastra. Tu numara cu noi pana la 10, ca apoi ne trece. Nu suntem rai, suntem doar impulsivi.
Da-ne febra musculara. De la dansat la botezuri, nunti sau pe plaja. De la urcat pe munti, vai sau dealuri la bunici la tara. De la curatenia de Paste. De la fotbalul cu colegii. De la drumetia cu tata.

Da-ne prajituri cu crema de cafea, da-ne sarmale si sorici, da-ne oala cu fasole cu afumatura, da-ne palinca d-aia buna din beci, da-ne cracanele de la mixere sa le curatam de frisca, da-ne coaja de la mamaliga s-o fierbem cu lapte, da-ne pizza comandata la 3 dimineata, cand ni se face foame si ne uitam la filme inghesuiti pe canapea.
Da-ne mahmureli usoare, caci, da, o sa mai bem din cand in cand cate un vin bun, la povesti cu ai nostri. Iar o sa inceapa tata sa cante, pffff! Da-ne meciuri de fotbal sa cantam si acolo. Da-ne seri de teatru si concerte, sa mergem cu totii. Da-ne povesti.

Da-ne minte, draga 2016, de fapt. Da-ne minte sa nu ne inchidem in birouri, sa ne amanam placerile, vacantele si timpul cu cei dragi. Da-ne minte sa nu mergem acasa cu nervi dupa o zi grea de munca. Da-ne minte sa stim ca oricand poate fi ultima oara cand ii vedem pe cei pe care ii iubim. Da-ne minte sa avem grija de noi si de oamenii nostri. Ca in rest, toate trec, chiar toate.
La multi ani, tie
La multi ani, 2016!
Noi suntem gata sa te primim. Hai, fii bland cu noi!"
sursa  online



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asculta Romantic cu Armonie si Bucurie

Romantic cu Bucurie si Armonie.post pe care il poti asculta direct pe unul din linkurile de mai jos : Radio Station Links: 18816515240.radiostream321.com 18816515240.listen2myshow.com 18816515240.radio12345.com 18816515240.radiostream